www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 08 Януари 2013

Макарони с пилешки дробчета на фурна

Необходими продукти
200 г макарони
500 г. пилешки дробчета
1 глава лук
3 суп. лъж.заквасена сметана
200-300 г кисело мляко
3 яйца
сол, черен пипер и къри на вкус
пресен магданоз
3 суп. лъж. мазнина
50-100 г настърган кашкавал

Сваряваме и отцеждаме макароните. Измиваме и подсушаваме пилешките дробчета. Запържваме в мазнината. Добавяме към тях нарязания лук, сол, черен пипер и къри. Дръпваме от котлона и смесваме с макароните.

Подходящ съд за печене намазваме с масло. Сипваме дробчетата, лука и макароните. Заливаме с разбитите яйца, сметана, кисело мляко и настърган кашкавал. Запичаме до готовност. При сервиране поръсваме с нарязан пресен магданоз.