www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 06 Януари 2013

Зелена салата с цвекло, орехи и топено сирене

Необходими продукти
червено цвекло
спанак
маруля
топено сирене
орехи
зехтин и лимонов сок
розмарин
1 скилидка чесън
сол

Почистете и обелете цвеклото. Поставете го във фолио за печене и го залейте със зехтин, сол, черен пипер и розмарин (аз използвах сух розмарин). Печете цвеклото на 180 градуса за 1 час. След като е готово цвеклото не бързайте да го изваждате от фолиото. Оставете го да изстине добре.

Измийте и почистете спанака и марулята. Нарежете на кубчета топеното сирене и цвеклото. Натрошете орехите. В купа смесете марулята, спанака, орехите и топеното сирене. Овкусете ги със сол, зехтин и лимонов сок. Счукайте една скилидка чесън и я прибавете. Разбъркайте добре. Пропорциите оставям на Вас :)