Публикувана от Марина Голева на 06 Януари 2013
![]() | Необходими продукти за 4 порции: 400 гр. свинско контра филе 200 гр. сушени сини сливи без костилка 50 гр. орехи 100 мл. червено вино и вода 2 глави лук 1 стрък праз олио и сол бял черен пипер кимион |
Почистете контра филето от ципите. Започнете да разрязвате контра филето по дължина, така че да се получи дълго и широко парче. Покрийте с фолио и начукайте месото. Овкусете със сол, бял пипер, кимион и олио от двете страни. За приготвяне на плънката нарежете на лунички лука, на кръгчета празът и натрошете орехите. В загрят тиган запържете лука и праза до златисто. Накрая прибавете орехите. Посолете ги. Готовата плънка разпределете върху контра филето. Навийте на руло и стегнете с конец. Поставете в плик за печене заедно със сините сливи, виното и водата. Печете на 140 градуса за 2 часа. Месото става много крехко и сочно. Ще усетите хрупкавост, която идва от орехите и леко сладко-кисел вкус от сините сливи и виното. Поднесете с чаша червено вино! Добър апетит ! |