Публикувана от Марина Голева на 06 Януари 2013
Необходими продукти за 4 порции: 12 бр. червени чушки 2 бр. моркови 1 картоф 1 тиквичка 100 гр. гъби (манатарки или печурки) 150 гр. кус-кус 150 мл. доматен сок 2 глави лук 3 скилидки чесън 250 мл. вода 1 бр. люта чушка олио и сол кимион и черен пипер риган, магданоз и чубрица | |
За приготвяне на плънката нарежете на малки кубчета зеленчуците (моркови, тиквичка, картоф, гъбите, лютата чушка, лука и чесъна). В загрят тиган с олио запържете лука и чесъна. Прибавете останалата част от зеленчуците. Задушете ги. Добавете кускуса и доматеното пюре. Овкусете със сол, черен пипер, кимион, риган и чубрица. Долейте с водата и оставете да покъкри малко. След като сместа е останала на мазнина, дръпнете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз. Почистете чушките от дръжките и семките. Посолете ги от вътрешната част. Напълнете чушките с плънката. Наредете в предварително намазана тава с олио. Намажете напълнените чушки с олио и посолете отгоре. Печете на 180 градуса докато чушките покафенеят. Добър апетит! |