www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 06 Януари 2013

Пълнени чушки с кус-кус и зеленчуци

Необходими продукти
за 4 порции:
12 бр. червени чушки
2 бр. моркови
1 картоф
1 тиквичка
100 гр. гъби (манатарки или печурки)
150 гр. кус-кус
150 мл. доматен сок
2 глави лук
3 скилидки чесън
250 мл. вода
1 бр. люта чушка
олио и сол
кимион и черен пипер
риган, магданоз и чубрица

За приготвяне на плънката нарежете на малки кубчета зеленчуците (моркови, тиквичка, картоф, гъбите, лютата чушка, лука и чесъна). В загрят тиган с олио запържете лука и чесъна. Прибавете останалата част от зеленчуците. Задушете ги. Добавете кускуса и доматеното пюре. Овкусете със сол, черен пипер, кимион, риган и чубрица. Долейте с водата и оставете да покъкри малко. След като сместа е останала на мазнина, дръпнете от котлона и добавете ситно нарязания магданоз.

Почистете чушките от дръжките и семките. Посолете ги от вътрешната част. Напълнете чушките с плънката. Наредете в предварително намазана тава с олио. Намажете напълнените чушки с олио и посолете отгоре. Печете на 180 градуса докато чушките покафенеят. Добър апетит!