www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 06 Януари 2013

Пилешки бутчета с пушено сирене и бира

Необходими продукти
2-4 бр.пилешки бутчета
100 гр. пушено сирене
50 гр. кашкавал
1 ч.ч. бира
100 мл.вода
30 гр. масло
100 гр. заквасена сметана
сол на вкус
босилек
млян черен пипер
ситно нарязан магданоз
брашно за овалване

Пилешките бутчета се подправят със сол и черен пипер, овалват се в брашно и се запържват на силен огън от двете страни да се запечата месото. След като са готови бутчетата се подреждат в йена стъкло. На котлона се разтопява маслото, добавя се сметаната, нарязаното пушено сирене, бирата и водата. Бърка се до получаването на еднородна маса, добавя се сол, ако е нужно, черен пипер, босилек. С получената смес се заливат бутчетата и се пекат на 200 градуса за 15-20 минути. Когато е готово се поръсва с настърган кашкавал и се връща във фурната да се разтопи. Ястието се сервира поръсено с магданоз.