Публикувана от Az-gotvia .bg на 29 Април 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. ориз (дългозърнест) 1/2 чаша нарязани моркови 1 стрък праз лук или 2 стръка зелен лук 1 с.л. сол 1 с.л. сусам 2 с.л. соев сос 3 с.л. олио (може да се добавят 100 г гъби и 1 червена чушка) |
Оризът се измива и се сварява в 3 ч.ч. вода, в която е добавена 1/2 с.л. сол. След това се изплаква със студена вода и се прецежда. В тиган се загрява олиото, в което първо се запържват лука и морковите (по желание може да се ползват гъби, червена чушка и др.). Добавя се оризът и непрекъснато се бърка. Добавя се бялото вино, соевия сос и сусамът. Прибавя се сол на вкус и се отстранява от котлона. За гарнитура може да се ползват кисели краставички, яйце, кашкавал. |