Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 1,5 ч.ч. олио 1 ч.ч. захар 1/2 ч.ч. разтопено масло 1/2 ч.ч.портокалов сок настърганата кора от 2 портокала 1 бакпулвер 1 ч.л. сода за хляб 1 каф. ч. коняк или ликьор по желание брашно колкото поеме за средно меко тесто 1 ч.ч. смлени или счукани орехови ядки за сиропа: 1 ч.ч.вода 1 ч.ч.мед 1 ч.ч.захар |
Всички съставки за тестото се смесват и разбъркват с миксера. Добавяме брашното докато стане средно меко тесто, което не лепне по ръцете. От тестото се оформят топчета с големина на орех, подреждат се в тава и се пекат на 200 градуса до готвност. Когато всички сладки са изпечени и са изстинали смесваме продуктите за сиропа и се слагат на огъня. Когато сиропът заври, огъня се намалява и охладените сладки се пускат за 10-15 секунди. Изваждат се и се подреждат в поднос и докато още са топли се поръсват с орехите. |