Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012
Необходими продукти 1 кг. едри гъби 100 гр.топено сирене 50-100 гр.кашкавал 150 гр.бяло сирене 2 с.л. царевично нишесте 1/2 пакетче краве масло 100 гр. заквасена сметана чубрица млян черен пипер 1 ч.ч.пилешки бульон | |
Гъбите се почистват от пънчетата и се подреждат плътно в намазана с олио тавичка. Поръсват се със сол, млян черен пипер, чубрица, слага се по малко парченце масло във всяка гъба. Поръсват се с бялото натрошено сирене и се запичат. Отделно в малка тенджерка се смесват заквасената сметана и бульонът. След като сместа заври се слага разтвореното в малко студена вода царевично нишесте и когато се сгъсти се сваля от огъня. Вурху запечените гъби се поръсват парчета топено сирене и отгоре се изсипва сгъстената сметанова смес, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната да се запече. |