www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Nikolai Lukov на 30 Декември 2012

Печени диви гъби с 3 вида сирена

Необходими продукти
1 кг. едри гъби
100 гр.топено сирене
50-100 гр.кашкавал
150 гр.бяло сирене
2 с.л. царевично нишесте
1/2 пакетче краве масло
100 гр. заквасена сметана
чубрица
млян черен пипер
1 ч.ч.пилешки бульон

Гъбите се почистват от пънчетата и се подреждат плътно в намазана с олио тавичка. Поръсват се със сол, млян черен пипер, чубрица, слага се по малко парченце масло във всяка гъба. Поръсват се с бялото натрошено сирене и се запичат.

Отделно в малка тенджерка се смесват заквасената сметана и бульонът. След като сместа заври се слага разтвореното в малко студена вода царевично нишесте и когато се сгъсти се сваля от огъня. Вурху запечените гъби се поръсват парчета топено сирене и отгоре се изсипва сгъстената сметанова смес, поръсва се с настърган кашкавал и се връща във фурната да се запече.