www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Надя Недева на 30 Декември 2012

Пълнени чушки с кайма и ориз - II вариант

Необходими продукти
сурови чушки - сорт Дулма
500 гр. кайма
1 ч.ч. ориз
1 морков
1 глава лук
 олио
червен пипер
2 ч.ч. вода
сол
черен пипер

Лукът се нарязва на ситно и се запържва в добре сгорещено олио. Към него се добавя нарязания на кубчета морков. След това се добавя каймата. Разбърква се добре, посолява се, добавят се и черния и червения пипер и се запържва. Добавя се и измитият предварително ориз. Сместа се запържва хубаво.

Чушките се изчистват от семките и започват да се пълнят със сместа. След като напълним всички чушки се добавят към тях 2 ч.ч. вода. Чушките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса.