Публикувана от Надя Недева на 30 Декември 2012
![]() | Необходими продукти сурови чушки - сорт Дулма 500 гр. кайма 1 ч.ч. ориз 1 морков 1 глава лук олио червен пипер 2 ч.ч. вода сол черен пипер |
Лукът се нарязва на ситно и се запържва в добре сгорещено олио. Към него се добавя нарязания на кубчета морков. След това се добавя каймата. Разбърква се добре, посолява се, добавят се и черния и червения пипер и се запържва. Добавя се и измитият предварително ориз. Сместа се запържва хубаво. Чушките се изчистват от семките и започват да се пълнят със сместа. След като напълним всички чушки се добавят към тях 2 ч.ч. вода. Чушките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса. |