www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 06 Октомври 2011

Ризото със сметана

Необходими продукти
1 чаена чаша ориз
1 морков
300 гр. бяло пилешко месо
150 гр. гъби
магданоз
сол
черен пипер
100 гр. кашкавал
2 супени лъжици заквасена сметана

Запържваме последователно морковите, гъбите и пилешкото месо. Добавяме ориза, предварително измит. След като запържим и него, започваме да добавяме по малко вода и го задушаваме като бъркаме непрекъснато. Когато оризът е почти готов, добавяме сметаната и подправките и задушаваме за още около 5 мин. Сервираме ризотото като поръсим всяка порция с настърган кашкавал.