www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 24 Декември 2012

Свински пържоли с гъбен сос

Необходими продукти
6-7 свински пържоли
500 гр. пресни гъби
60 гр. масло
200 мл. прясно мляко
2 с.л. брашно
сол
черен пипер

Изпичаме месото на фурна или на скара (по желание). Приготвяме соса по следния начин: Изчистваме и нарязваме на ситно гъбите. Заедно с маслото се задушават под капак до омекване, посоляват се и се добавя брашното. Запържва се за 2-3 минути до смяна на цвета и се разрежда с непрекъснато бъркане прясното мляко и малко сос от печеното месо. Бърка се до сгъстяване. Върху всяка пържола сипваме от соса и сервираме. Добър апетит!