Публикувана от Веселина Константинова на 17 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 300 гр. кайма с подправки 200 гр. гъби 1 стрък праз 1 глава лук 3-4 с. л. доматен концентрат 1/2 ч.ч. олио 2 ч.ч. вода сол 2 с.л. брашно сух магданоз |
Запържете в сгорещеното олио нарязаните праз и лук. Добавете гъбите и пържете, като разбърквате. Направете кюфтенцата и ги наредете върху изпържените продукти. Добавете доматения концентрат, солта и леко разбъркайте. Налейте хладка вода и оставете ястието да ври, като разбърквате от време на време. Преди да свалите тенджерата от котлона, добавете брашното, разбито с малко вода. Разбъркайте и оставете още около 5 минути. Поръсете със сух магданоз. |