Публикувана от Веселина Константинова на 11 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 1 кг бутер тесто 1 пилешко бутче 200 гр. гъби 1/2 ч.ч. олио 1/2 ч.ч. готварска сметана 1/2 кофичка майонеза сол млян черен пипер настърган кашкавал за поръсване |
Сварете и обезкостете бутчето. В съд загрейте олиото, добавете измитите и изчистени гъби и запържете. Прибавете и пилешкото месо. Пържете до готовност. Изсипете майонезата и готварската сметана. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте сместа. Разточете бутер тестото и го нарежете на триъгълници. Наредете ги в тава върху хартия за печене, като леко застъпите крайчетата. Изсипете плънката и загънете крайчетата към центъра на тавата. Отгоре наредете лентички от тестото и печете до готовност. Преди да извадите тавата, проверете дали е добре изпечена питата отдолу. Поръсете с настърган кашкавал и запечете докато се разтопи кашкавала. |