www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 10 Декември 2012

Свинско по ловджийски

Необходими продукти
500-600 гр свинско месо
1 морков
2 глави лук
1 малък буркан млени чушки и домати
150 гр гъби
1 кренвирш
1 с.л брашно
червен пипер
50 мл червено вино
чубрица

Нарязаното месо се запържва, добавят се лука и морковите, нарязани на кубчета, след 5 минути и гъбите, нарязани на филийки, млените домати с чушки, брашното, подправките и виното. Долейте малко вода около 1 ч.ч. След това нарежете кренвирша на полумесеци и добавете и него към ястието. Разбъркайте добре и сипете цялата смес в гювеч. Печете на 200 градуса, около 40 минути или до готовност.