Публикувана от Илияна Димова на 29 Септември 2011
Необходими продукти Готово тесто около 200 г. Продукти за пълнеж от извара: 100 г.извара 1 супена лъжица майонеза черен пипер сол пресован чесън на вкус Получават се около 6 фунийки. | |
Разделяме тестото на две части. Разточваме на правоъгълна кора с дължина около 30-40 см. Режем на ленти с ширина около 2 см. Всяка мажем с олио и навиваме около фунийки, направени от капачки от кисело мляко. Фунийките трябва да са намазани с мазнина. Подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме всяка фунийка с масло и печем до златисто. Готовите фунийки отделяме внимателно от формичките, напръскваме с вода и завиваме с кърпа да омекнат. През това време приготвяме изварата.Смесваме 100 г. извара с 1 супена лъжица майонеза. Подправяме със сол, черен пипер и чесън на вкус. С получения "крем" пълним фунийките. |