Публикувана от Диана Димитрова на 07 Декември 2012
Необходими продукти 500 гр. филе от бяла риба (по избор) сокът от 1 лимон 4 с.л. зехтин 200 гр. настърган на ситно кашкавал 2 яйца 10 с. л. брашно 10 с. л. галета сол и черен пипер на вкус олио за пържене | |
Нарязваме на едро рибата и я мариноваме с лимоновия сок, 4 с. л. зехтин и черен пипер и сол на вкус. Оставяме да престои 20 минути. Смесваме брашното, галетата и настъргания кашкавал. Разбиваме яйцата. Потапяме парчетата риба първо в яйцата, а след това оваляме добре в сместа от брашното, галетата и кашкавала. Пържим в предварително загрято олио до готовност и от двете страни. |