www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 07 Декември 2012

Бяла риба с кашкавалена панировка

Необходими продукти
500 гр. филе от бяла риба (по избор)
сокът от 1 лимон
4 с.л. зехтин
200 гр. настърган на ситно кашкавал
2 яйца
10 с. л. брашно
10 с. л. галета
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

Нарязваме на едро рибата и я мариноваме с лимоновия сок, 4 с. л. зехтин и черен пипер и сол на вкус. Оставяме да престои 20 минути. Смесваме брашното, галетата и настъргания кашкавал. Разбиваме яйцата. Потапяме парчетата риба първо в яйцата, а след това оваляме добре в сместа от брашното, галетата и кашкавала. Пържим в предварително загрято олио до готовност и от двете страни.