Публикувана от Добринка Петкова на 05 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 250 гр. кайма 1 с.л. галета 8 бр. гъби 3 с.л. заквасена сметана 50 гр. кашкавал 1 глава лук 150 гр. шунка черен пипер чубрица сол |
Смесете каймата с настъргания лук, подправките и галетата. Размесете добре. Оформете на 8 топки. Измийте гъбите и ги обелете. Вземете едно топче кайма, разплескайте го и сложете в средата цялата гъба. Загърнете добре, но отвора на гъбата да остане. Наредете ги в намаслена тава. Нарежете шунката на кубчета и напълнете гъбите. Разбъркайте сметаната с кашкавала и малко черен пипер. Допълнете гъбите с тази смес, като оформите на купчинка. Печете на 190 градуса, за около 20 минути или до готовност. |