Публикувана от Добринка Петкова на 05 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр кайма 3 с. л. сварен ориз 1 яйце 1-2 скилидки чесън 1 глава лук 2 стръка зелен лук 1 чушка 3 с. л. доматено пюре 1 с. л. брашно 2 с. л. олио 1малка консерва царевица сол и подправки 500 мл вода магданоз |
В купа се разбърква каймата, ориза, яйцето и сол на вкус. Трите вида лук и чушката ситно нарязани се запържват с олиото в тавата, в която ще готвите ястието. Доматеното пюре се разрежда с водата, в която е размито брашното и се сипва при зеленчуците. Оставете соса да заври и подправете на вкус. Направете от каймата малки топки и ги пуснете във врящия сос. Кюфтетата трябва да са в соса до половината, а не да ги покрива. Сложете фолио и задушете около 10-15 минути, след това го махнете и варете още 5-7 минути. Добавете царевицата, като я поставяте между кюфтетата и варете още 2-3 минутки. При сервиране поръсете с нарязан магданоз. |