www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 05 Декември 2012

Кюфтенца с доматен сос и царевица

Необходими продукти
500 гр кайма
3 с. л. сварен ориз
1 яйце
1-2 скилидки чесън
1 глава лук
2 стръка зелен лук
1 чушка
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. брашно
2 с. л. олио
1малка консерва царевица
сол и подправки
500 мл вода
магданоз

В купа се разбърква каймата, ориза, яйцето и сол на вкус. Трите вида лук и чушката ситно нарязани се запържват с олиото в тавата, в която ще готвите ястието. Доматеното пюре се разрежда с водата, в която е размито брашното и се сипва при зеленчуците.

Оставете соса да заври и подправете на вкус. Направете от каймата малки топки и ги пуснете във врящия сос. Кюфтетата трябва да са в соса до половината, а не да ги покрива. Сложете фолио и задушете около 10-15 минути, след това го махнете и варете още 5-7 минути. Добавете царевицата, като я поставяте между кюфтетата и варете още 2-3 минутки. При сервиране поръсете с нарязан магданоз.