Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 200 г. кашкавал за поръсване 1 кутия кори за лазаня Бешамелов сос: 500 мл прясно мляко 3 с.л. брашно с връх 1 ч.л. сол Доматен сос: 1 глава лук 3 скилидки чесън 200 г. гъби 500 мл доматен сок 500 г. кайма 4 с.л. олио 1 ч.л. сол риган босилек черен пипер |
Съставките за бешамеловия сос се разбиват добре и се слагат на котлона. От време на време се разбива с тел, за да не стане на топчета. След като се посгъсти, сосът се маха от котлона. За доматения сос - в загрятото олио се запържват ситно нарязаните лук и чесън. Прибавят се гъбите. След около 5 минути се добавя каймата. Всичко се разбърква няколко пъти, след което се слагат и останалите продукти. Щом кипне, се отстранява от котлона. В подходяща тава се сипва първо малко от червения сос. Редят се 1 ред кори. Поливат се с белия сос, пак ред кори, доматен сос и т.н докато свършат продуктите и накрая кори, които се заливат с останалия бешамел. Лазанята се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна приблизително 40 минути. Изважда се и се поръсва с настъргания кашкавал. Отново се слага във фурната и се допича още десетина минути. |