Публикувана от lubomir pashev на 05 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 5-6 картофа 2-3 глави лук 3-4 домата 5-6 чушки 3-4 скилидки чесън 4-5 патладжана 50 мл червено вино 50 мл олио 50 гр брашно сол черен пипер (смлян) червен пипер чубрица мащерка 1-2 дафинови листа 4-5 зърна бахар |
Обелваме картофите, режем ги на кубчета и ги поставяме във вряща вода. Режем лука и доматите на ситно (може и консерва), добавяме към картофите. Режем чушките по избор и тях ги слагаме при картофите. Белим патладжана, режем го на по-едри кубчета и го бланшираме в олиото до полуготвност. Когато картофите вече са заврели добавяме червеното вино, солта, бахара и дафиновия лист. Чесънът режем на ситно. Картофите когато са полуготви слагаме бланширания патладжан, чесъна, мащерката, червения пипер. Когато всичко е готово размиваме брашното с малко вода и добавяме към яхнията. Бъркаме до получаване на желаната гъстота. |