www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от lubomir pashev на 04 Декември 2012

Пиле с ананас

Необходими продукти
1 голяма консерва ананас със сироп
700-800 гр бяло пилешко месо
2 с. л. мед
4 с. л. соев сос
1 ч. л. джинджифил
1 супена лъжица олио
сол

Нарежете пилешкото месо на тънки ивици или късчета, посолете го и го задушете за 5 минути в сгорещено олио.

Махнете месото от тигана и в него сложете нарязания на парчета ананас, подправен с джинджифил. Прибавете меда, соевия сос и 3-4 супени лъжици от ананасовия сироп. Оставете сместа да ври на тих огън за около 3 минути. Накрая върнете месото в соса, докато се затопли. Поднесете ястието топло, с чаша бяло вино!