www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 03 Декември 2012

Пикантен дип с орехи

Необходими продукти
100 гр. орехи
100 гр. шпеков салам
5 бр. печени зелени чушки (може и пикантни чушки рибки)
1-2 скилидки чесън
майонеза
сол и черен пипер
керевиз

В загрят сух тиган запечете орехите. Натрошете ги още докато са топли. Накълцайте на ситни кубчета шпековия салам и чушките. Ако имате налични леко пикантни печени чушки (рибки) използвайте тях. Така дипът ще стане по-пикантен.

В купа смесете нарязаните продукти. Нарежете на ситно керевиза и го прибавете. Към цялата смес сложете майонезата, щипка сол, черен пипер и смачкания чесън. Разбъркайте добре. Този вид дип може да се използва както за разядка, така и като допълнение към някоя салата или за гарнитура. Добър апетит !

Готвенето като страст и въображение... https://magecreations.blogspot.com