Публикувана от Марина Голева на 03 Декември 2012
![]() | Необходими продукти 200 гр. картофи 1 шепа рукола 30 гр. шамфъстък 3 с.л. брашно 2 бр. сухари 250 мл. прясно мляко 1 к.л. соев сос лимонов сок 30 гр. краве масло сол и черен пипер |
За приготвяне на кнедлите сварете и обелете картофите. Намачкайте ги като за пюре. Към тях прибавете 2 с.л. брашно, яйцата, натрошените сухари, сол и черен пипер на вкус. Бланширайте руколата в подсолена вода, нарежете я на ситно и я добавете към картофената смес. Накрая добавете и натрошеният шамфъстък. Разбъркайте добре. От получената смес оформете малки топки и ги оваляйте в брашно. Сложете 2-3 литра вода със сол в дълбока тенджера и я оставете да заври. Пуснете топките във врящата вода. Кнедлите са готови, когато изплуват на повърхността. За соса запържете в загрят тиган с масло до златист цвят 1 с.л. брашно. Затоплете млякото и соевия сос с температура, като на запърженото брашно и ги добавете в тигана. Бъркайте непрекъснато, докато се сгъсти. Ако в соса ви се образуват бучки, може да го прецедите. След като сосът е леко изстинал, прибавете лимоновия сок. На дъното на чиния сипете от соса и отгоре наредете кнедлите. Сервирайте кнедлите топли. Добър апетит! Готвенето като страст и въображение.. https://magecreations.blogspot.com |