www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Мима Фортунова на 03 Декември 2012

Торта с крем от извара

Необходими продукти
за форма с диаметър 20 см:
100 г. бисквити
около 50 г. краве масло
500 г безсолна извара
100 г заквасена сметана
2 ванилии
100 г пудра захар (1 каф.чашка)
1 суп.лъж. брашно
3-4 яйца
сладко по избор
натрошени сладки за украса

Натрошаваме или настъргваме бисквитите и смесваме с разтопеното масло. В подходяща формичка за печене (може кръгла огнеупорна тенджерка), постлана с хартия, намазана с масло, слагаме бисквитите, като ги притискаме хубаво по дъното на формата. За крема, разбиваме изварата с 100 г заквасена сметана, 2 ванилии, 1 к.чашка пудра захар, 3-4 яйца и 1 суп. лъж.брашно. Изливаме върху блата от бисквити и печем във фурна на 100-110 градуса (с горещ въздух) около 2 часа. Готовата торта намазваме отгоре със сладко и украсяваме с натрошени сладки.