Публикувана от Мима Фортунова на 03 Декември 2012
![]() | Необходими продукти за форма с диаметър 20 см: 100 г. бисквити около 50 г. краве масло 500 г безсолна извара 100 г заквасена сметана 2 ванилии 100 г пудра захар (1 каф.чашка) 1 суп.лъж. брашно 3-4 яйца сладко по избор натрошени сладки за украса |
Натрошаваме или настъргваме бисквитите и смесваме с разтопеното масло. В подходяща формичка за печене (може кръгла огнеупорна тенджерка), постлана с хартия, намазана с масло, слагаме бисквитите, като ги притискаме хубаво по дъното на формата. За крема, разбиваме изварата с 100 г заквасена сметана, 2 ванилии, 1 к.чашка пудра захар, 3-4 яйца и 1 суп. лъж.брашно. Изливаме върху блата от бисквити и печем във фурна на 100-110 градуса (с горещ въздух) около 2 часа. Готовата торта намазваме отгоре със сладко и украсяваме с натрошени сладки. |