Публикувана от Добринка Петкова на 30 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 1 оп.спагети 1 глава лук 2-3 скилидки чесън 250 гр кайма 1 буркан домати 200 мл сметана 2 яйца 50 гр кашкавал чубрица босилек сол на вкус |
Спагетите се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се разбъркват с яйцата и сметаната. Лукът и чесънът се задушават, прибавя се каймата и се бърка, докато стане на трохи. Добавят се доматите (без течността от буркана) и подправките. Задушава се още 10 минути и се сваля от огъня. На дъното на кексова форма (силиконова), се изсипват 1/2 от спагетите. Отгоре се разстила плънката и се покрива с останалите спагети. Запича се в загрята фурна до порозовяване на спагетите. Изважда се от фурната, охлажда се няколко минути и се обръща в подходяща чиния. Отгоре се поръсва с настърган кашкавал и се декорира по желание. |