Публикувана от Анелия Терзиева на 28 Септември 2011
![]() | Необходими продукти За тестото: 2 яйца 1/2 п. мая 1/2 к. кисело мляко 1 с.л. сол 1 с.л. оцет 1 с.л. захар брашно За плънката: 300 гр. сирене 3 яйца олио |
От продуктите за тестото се меси меко тесто. Оставя се да втаса 30-40 минути и се разточва върху намазнена повърхност лист с дебелина 1,5 -2 см. Прави се плънката като се отделя на страна единият жълтък, а останалите яйца се смесват с натрошеното сирене. Сместа се разпределя върху листа и се навива на не много стегнато руло. Реже се на пънчета, които се подреждат в предварително намазнена тава, като се оставя мъничко разстояние между пънчетата. От останалите крайчета оформяме охлюв за среда на питката. Оставя се питката да втаса още 10 минути. Намазва се с жълтък и се пече в предварително загрята фурна. |