Публикувана от Красимира Крумова на 29 Ноември 2012
Необходими продукти 1 пакет готови кори за баница 250 гр. сирене 3-4 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 1/2 ч.л. сода 1/2 пакет замразен спанак (250 гр.) 150 гр. извара 3 суп. л. олио 1/2 масло (75 гр.) за поръсване-по желание (сусам, семена и др.) | |
В купа се разбиват яйцата (като на едното яйце се отделя жълтъка, с който накрая ще се немаже баницата), прибавя се содата към киселото мляко, като шупне се изсипва в купата, сиренето се натрошава и заедно с изварата и спанака се разбърква с млечната смес. Маслото се разтопява в микровълновата с олиото. Намаслява се тава. Най-отдолу се слага кора като се леко набръчква, намзва се с четка или се поръсва с лъжица с маслото. Отгоре пак кора (като всички кори при поставянето се набръчкват леко). След втората кора пак масло и се разпределя от плънката, така всичко се повтаря, докато се завърши с кора. Отгоре се намазва с колкото е останала от маслото и с разбития с малко вода жълтък. Нарязва се на парчета и се поръсва със сусам или семена за питки. Слага се да се пече в предварително загрята на 200 C фурна. Добър апетит!!! |