Публикувана от Илияна Димова на 28 Септември 2011
![]() | Необходими продукти За 4 порции са необходими 8 бр.катми, по 2 на порция. За плънката са необходими: 1 ч.ч. (200 г) леща 2 глави лук 2 моркова 1 каф.чаша олио 1 чаена лъжичка къри 1 ч.л. черен пипер 2 суп.лъж. соев сос 1 ч.л. сминдух ПРОДУКТИ ЗА МЛЕЧЕН СОС: 1/2 каф.чаша олио 1-2 лъж. краве масло 3-4 суп.лъж. брашно 1/2 глава лук 400 г кисело мляко около 2-3 чаени чаши вода черен пипер сол на вкус |
От брашно, вода, мая, сол, олио (около 300 мл вода, 1/3 кубче мая, 2 с.л.олио, сол и брашно) замесваме тесто, като палачинково. След като втаса изпичаме на сач катми. Намазваме всяка с масло. (Може да изпечем катмите от предния ден и да съхраняваме в полиетиленово фолио в хладилник). Сваряваме 1 ч.ч. леща, която също може да приготвим от вечерта. Отцеждаме от водата. Нарязваме ситно 2 глави лук. Морковите режем на малки пръчици. В тиган загряваме олио. Добавяме лук, моркови, леща, овкусяваме с 2 суп.лъж. соев сос, 1ч.л.сминдух, 1 ч.л. къри, 1 ч.л. черен пипер. Наливаме малко вода и задушаваме, докато зеленчуците омекнат и сместа остане на мазнина. На всяка катма слагаме от така приготвената плънка. Завиваме на рула и фиксираме с клечки за зъби. Подреждаме в намазана с мазнина тавичка и поливаме с млечен сос. Печем в загрята фурна на 220 градуса около 15-20 минути. |