Публикувана от Нина Райчева на 27 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти пилешко филе 1 голяма кофичка заквасена сметана 2 картофа 4 моркова 1 голяма глава лук сол куркума магданоз за поръсване олио |
Картофите и морковите се нарязват на кубчета и се сваряват. Отцеждат се от водата. В тенджерка с малко олио се задушава до омекване нарязаният на полумесеци лук. Добавя се нарязаното на хапки пилешко филе. Запържва се месото до зачервяване. Добавят се картофите и морковите и се изсипва сметаната. Посолява се на вкус и се добавя куркума за цвят. Вари се на слаб огън до сгъстяване. Ястието се поднася топло. Може да се поръси с магданоз и да се гарнира със салата според сезона. |