www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Нина Райчева на 27 Ноември 2012

Тиквеник със заливка

Необходими продукти
1 пакет кори за баница
около 800 г настъргана тиква
олио
захар
канела
индийско орехче
ванилия
2 яйца
1 ч.ч. прясно мляко

Тиквата се задушава с малко олио до омекването й. Добавят се канела на вкус, щипка индийско орехче и една ванилия. Върху всяка кора се разстила от тиквата, поръсва се със захар на вкус и се завива на руло. Навитите кори се подреждат в намазнена тава и се нарязват на квадратчета. Яйцата се разбиват с прясното мляко и с приготвената смес се залива тиквеника. Пече се в умерена фурна до зачервяване.