www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 18 Ноември 2012

Кифлички със сирене - II вариант

Необходими продукти
за тестото:
1 ч. ч. разтопено масло или олио
1 яйце
1 с. л. захар
1 ч. ч. прясно мляко
20 г мая
3-4 ч.ч. брашно
щипка сол

за плънката:
300 г сирене
1 яйце

за намазване на кифличките:

1 жълтък

Маята се разтваря в 2 с. л. мляко. Прибавят се щипка сол, 1 с.л. захар и 2 с.л. брашно и се оставя на топло да втаса. Брашното се пресява. Прибавят се яйцето, мазнината, останалото мляко и бухналата мая. Замесва се меко тесто и се разделя на няколко топки, които се разточват на кори с дебелина 5 мм. Всяка кора се нарязва на 8 триъгълника. В основата на триъгълниците се слага по малко плънка от натрошеното сирене, смесено с яйцето. Навиват се кифлички, намазват се с жълтък и се пекат в умерена фурна до готовност.