Публикувана от Теодора Вълкова-Кирова на 18 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти за тестото: 30 гр. мая щипка захар 400 гр. брашно 250 мл. хладка вода 1 ч.л. сол 3/4 ч.ч. олио плънка: 200 гр. сирене кетчуп червена чушка 200 гр. колбас 100 гр. настърган кашкавал 2 с.л. олио магданоз |
Приговвяме тесто от изброените продукти, оставяме го да втаса и го разделяме на две части. Всяка половина омесваме върху набрашнена повърхност, като добавяме и още малко брашно. Разточвоме ги на 2 кори с диаметър около 25 см. Слагаме първата кора в намаслена и набрашнена тава като повдигаме краищата й по стените. Наръсваме обилно с кетчуп или доматено пюре и с натрошено сирене, чушката, нарязана на колелца и олио. Покриваме с втората кора, без да повдигаме краищата й и нареждаме върху нея колбаса, нарязан на колелца, поръсваме с настъргания кашкавал, олио и наситнения магданоз. Изпичаме питката на фурна при 200 градуса. |