www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Вълкова-Кирова на 18 Ноември 2012

Селска питка с колбас

Необходими продукти
за тестото:
30 гр. мая
щипка захар
400 гр. брашно
250 мл. хладка вода
1 ч.л. сол
3/4 ч.ч. олио

плънка:

200 гр. сирене
кетчуп
червена чушка
200 гр. колбас
100 гр. настърган кашкавал
2 с.л. олио
магданоз

Приговвяме тесто от изброените продукти, оставяме го да втаса и го разделяме на две части. Всяка половина омесваме върху набрашнена повърхност, като добавяме и още малко брашно. Разточвоме ги на 2 кори с диаметър около 25 см. Слагаме първата кора в намаслена и набрашнена тава като повдигаме краищата й по стените. Наръсваме обилно с кетчуп или доматено пюре и с натрошено сирене, чушката, нарязана на колелца и олио. Покриваме с втората кора, без да повдигаме краищата й и нареждаме върху нея колбаса, нарязан на колелца, поръсваме с настъргания кашкавал, олио и наситнения магданоз. Изпичаме питката на фурна при 200 градуса.