Публикувана от Теодора Вълкова-Кирова на 18 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 3 бр. средно големи сварени картофи 4 бр. средно големи сварени моркови 3 бр. твърдо сварени яйца 300 гр. колбас 1 буркан кисели краставички 1 буркан печени чушки 300 гр. обезкостени маслини 300 гр. царевица 200 гр. сирене 200 гр. кашкавал майонеза |
Подготвя се една прозрачна дълбока купа, за предпочитане гладка, без гравюри. Всичко това започва да се настъргва (аз лично го накълцвам с робота на сравнително ситно) съставка по съставка. Започва се от картофите, настъргани на дъното образуват основата, хубаво оформена (ако е нужно дооформяте като отъпквате с лъжица), поръсва се със сол и малко майонеза, после следващата съставка и така до горе. Идеята е да се образуват сравнително еднакви по дебелина редове с различни цветове, става много красиво. През няколко пласта се слагат сол и майонеза. Най-отгоре се слага настърганият кашкавал и се декорира по желание с нещо – червена чушка, краставичка или друго. |