www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Теодора Вълкова-Кирова на 18 Ноември 2012

Стъргана салата

Необходими продукти
3 бр. средно големи сварени картофи
4 бр. средно големи сварени моркови
3 бр. твърдо сварени яйца
300 гр. колбас
1 буркан кисели краставички
1 буркан печени чушки
300 гр. обезкостени маслини
300 гр. царевица
200 гр. сирене
200 гр. кашкавал
майонеза

Подготвя се една прозрачна дълбока купа, за предпочитане гладка, без гравюри. Всичко това започва да се настъргва (аз лично го накълцвам с робота на сравнително ситно) съставка по съставка. Започва се от картофите, настъргани на дъното образуват основата, хубаво оформена (ако е нужно дооформяте като отъпквате с лъжица), поръсва се със сол и малко майонеза, после следващата съставка и така до горе. Идеята е да се образуват сравнително еднакви по дебелина редове с различни цветове, става много красиво. През няколко пласта се слагат сол и майонеза. Най-отгоре се слага настърганият кашкавал и се декорира по желание с нещо – червена чушка, краставичка или друго.