www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Веселина Константинова на 17 Ноември 2012

Зеленчуци с кайма в гювеч

Необходими продукти
1 падладжан
1 тиквичка
1 морков
4-5 картофа
1-2 домата
1-2 чушки
1-2 главички лук
250 гр. кайма
1/2 ч.ч. олио
1-2 ч.л. червен пипер
сол
черен пипер

Измийте и нарежете зеленчуците. Сложете ги в гювеча. Посолете, добавете червеният пипер и олиото. Размийте каймата с 1 ч.ч. вода и прибавете към зеленчуците. Разбъркайте и долейте още малко вода. Сложете гювеча във фурна и печете около 2 часа на 200-250 градуса. Готовото ястие поръсете с черен пипер.