Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 1 ч. ч. брашно 2 ч. ч. тъмно кафява захар 3 яйца 50 гр. натурално какао 50 гр едро смлени ядки (орехи, лешници или други ядки по желание) 1 пак. бакпулвер 2 пак. ванилия 150 г. натурален шоколад 250 г. масло |
Шоколадът и маслото разтопяваме на водна баня или в MW фурна. Яйцата разбиваме със захарта до пухкав крем. Смесваме шоколадовата с яйчената смес и бъркаме до хомогенност. Добавяме брашното, пресято с какаото, бакпулвера и ванилията и бъркаме, докато сухата смес се поеме изцяло от мократа. Добавяме и ядките, разбъркваме внимателно и изсипваме в правоъгълна или кръгла форма и печем в предварително загрята на 180* С фурна за около 20 - 25 мин. Изваждаме готовия сладкиш и охлаждаме напълно. Кафявата захар и по-точно тъмно кафявата, която използвах, придава на сладкиша уникален плътен аромат и вкус. |