www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 12 Ноември 2012

Мус от вишни върху белтъчна бисквитка

Необходими продукти
за белтъчните бисквитки:
1 белтък
150 г пудра захар
1 ванилия
наколко капки оцет
2 с.лъжици гореща вода

за плодовия мус:
2 ч.чаши почистени плодове, вишни
захар на вкус
1 ванилия
1 пакетче суха сладкарска сметана
прясно мляко за разбиване на сметаната

Разбиваме белтъка и добавяме внимателно захарта без да спираме миксера. Добавяме няколко капки оцет и 2 суп.лъж. гореща вода. Белтъчната смес шприцоваме във форма на бисквитки върху намазана с мазнина хартия за печене. Изсушаваме в слаба фурна.

През това време приготвяме плодовете. Почистваме от дръжчиците и костилките, наливаме малко вода, поръсваме захар на вкус, ванилия и варим до почти извиране на течността. Намачваме полученото плодово пюре и оставяме да се охлади. Разбиваме сметаната с прясното мляко по указанията на опаковката. Смесваме разбитата сметана с плодовете и слагаме да се охлади във фризера. Поднасяме получения плодов мус, гарниран върху белтъчна бисквитка. Украсяваме с пресни плодове.