Публикувана от Илияна Димова на 12 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти за белтъчните бисквитки: 1 белтък 150 г пудра захар 1 ванилия наколко капки оцет 2 с.лъжици гореща вода за плодовия мус: 2 ч.чаши почистени плодове, вишни захар на вкус 1 ванилия 1 пакетче суха сладкарска сметана прясно мляко за разбиване на сметаната |
Разбиваме белтъка и добавяме внимателно захарта без да спираме миксера. Добавяме няколко капки оцет и 2 суп.лъж. гореща вода. Белтъчната смес шприцоваме във форма на бисквитки върху намазана с мазнина хартия за печене. Изсушаваме в слаба фурна. През това време приготвяме плодовете. Почистваме от дръжчиците и костилките, наливаме малко вода, поръсваме захар на вкус, ванилия и варим до почти извиране на течността. Намачваме полученото плодово пюре и оставяме да се охлади. Разбиваме сметаната с прясното мляко по указанията на опаковката. Смесваме разбитата сметана с плодовете и слагаме да се охлади във фризера. Поднасяме получения плодов мус, гарниран върху белтъчна бисквитка. Украсяваме с пресни плодове. |