www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Десислава Трифонова на 11 Ноември 2012

Ябълков пай

Необходими продукти
за карамела:
1 ч.ч. захар
вода

за плънката:

3 яйца
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. брашно
½ ч.ч. счукани орехи
5-6 ябълки
10 г бакпулвер
2 ванилии

Карамелизирайте захарта и водата, изсипете сместа в тава. Обелете и нарежете ябълките на кубчета и ги поръсете с орехите. Изсипете сместа върху карамела. В купа разбийте яйцата и захарта на пяна. Прибавете брашното, размесено с бакпулвера и ванилията. Тази смес изсипете върху ябълките. Сладкишът се пече в умерена фурна на 180 градуса. След като е готов, се обръща, като карамелът да остане отгоре. Става страхотен! Да Ви е сладко!