Публикувана от Анелия Терзиева на 11 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 2 ч.чаши типово брашно 6 с.л.ленено брашно 1 с.л.ленено семе 1 с.л. сусам 1 пакетче суха мая 1 ч.л. сол 1 ч.л. захар 4 с.л.зехтин 250 мл.аяран (млякото да е със стайна температура) масло за намазване още ленено семе и сусам за поръсване |
Брашната се пресяват заедно и се смесват с маята и захарта. Добавят се айранът и зехтинът и се замесва тесто, добавят се ленено семе, сусамът и солта и се оформя на топка. Покрива се в намаслена купа докато удвои обема си. Премесва се на набрашнена повърнохст и се оформят питки по желание. Можете да направите разрези отгоре или да ги оставите така. Оставете ги да втасат поне още 30 минути. Намажете с малко разтопено масло всяка питка, поръсете я със смена и ги изпечете в предварително загрята на 200 градуса фурна. Охлаждат се върху решетка. |