Публикувана от Надя Недева на 11 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти 1 заек 1 глава лук 1 морков 5-6 картофа 250гр. масло 150 мл.олио 250мл. бяло вино вода 1 глава чесън 1 домат червен пипер сол |
Заекът се обезкостява и се нарязва. Лукът се нарязва на полумесеци, а морсковът на кръгчета. Картофите се обелват и се нарязват на едри кубчета. Месото се запържва в масло. След това се запържват лукът, морковите, чесънът, картофите. Изсипват се при месото във виенска тенджера. След това в тигана се сипва виното да се стопли, изсипва се, и след това се сипват и 2 чаши вода, също да се стоплят, и се изсипват при останалата част. Поръсва се със сол и червен пипер и отгоре се слага доматът, нарязан на ситно. Цялата смес се избърква хубаво. Слага се да се пече в умерено загрята фурна на 150 градуса. |