www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Диана Димитрова на 10 Ноември 2012

Гръцки кейк с локум и орехи

Необходими продукти
1 кисело мляко
1 и 1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. пресято брашно
1 1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. сода
2 ванилии
2 с.л. лимонова кора
2 шепи орехи
100 гр локум
2-3 с.л. пудра захар за поръсване на кейка

Киселото мляко, содата и захарта се разбиват и се оставят да престоят около 20 минути. Прибавяме олиото, настърганата лимонова кора, ванилията и по малко добавяме и брашното, като бъркаме непрекъснато. Сместа се изсипва в намазана с масло и поръсена с брашно тава. Локумът се нарязва на дребни кубчета заедно с ореховите ядки се поръсва върху сместа. Пеше се при 180 градуса до готовност. След като изстине се поръсва с пудра захар.