Публикувана от Илияна Димова на 04 Ноември 2012
![]() | Необходими продукти за три порции: 6 филийки хляб 1 яйце 1 каф.чашка нарязан ситно колбас 1 каф.ч.прясно мляко по 1 суп.лъж. натурално пшенично и царевично нишесте сирене зехтин |
Изразваме филийките в кръгли форми. Трите оставяме цели, а другите оформяме, като изрязваме с формичка за сладки по средата. Разбиваме яйцето. Разделяме на две в купички. Към едната част слагаме натарошено сирене, колкото е необходимо да се получи кашичка. Добавяме и нарязан колбас. Към другата част от яйцето наливаме прясно мляко и смесваме с нишестето. Посоляваме на вкус. Намазваме тавичка с мазнина. Топваме целите кръгчета хляб в яйцето с прясното мляко. Слагаме в тавичката. В средата сипваме от плънката с колбаса. Отгоре, пак потопени в яйчната панировка, поставяме изрязаните с формичката филийки. Поливаме със зехтин и запичаме до готовност. |