www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 27 Септември 2011

Пилешки дробчета с ориз и маслини

Необходими продукти
1 кг. пилешки дробчета
50 гр. маслини
сол
черен пипер
1 пилешки бульон
1/3 пакет ориз
1/2 връзка магданоз
1/2 глава лук

Запържваме лука в нагрята мазнина и след като се зачерви добавяме маслините. След 2-3 минути слагаме оризът и след това добавяме подправките и малко вода, в която сме разтворили бульона. Оставяме да ври около 5 мин. и сваляме от котлона. Във вряща вода пускаме предварително измитите дробчетата за около 10 мин., след което ги измиваме отново и ги отцеждаме добре. Смесваме всичко в тава. Добавяме още вода и печем до готовност. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз.