Публикувана от Анелия Терзиева на 27 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 1 кг. пилешки дробчета 50 гр. маслини сол черен пипер 1 пилешки бульон 1/3 пакет ориз 1/2 връзка магданоз 1/2 глава лук |
Запържваме лука в нагрята мазнина и след като се зачерви добавяме маслините. След 2-3 минути слагаме оризът и след това добавяме подправките и малко вода, в която сме разтворили бульона. Оставяме да ври около 5 мин. и сваляме от котлона. Във вряща вода пускаме предварително измитите дробчетата за около 10 мин., след което ги измиваме отново и ги отцеждаме добре. Смесваме всичко в тава. Добавяме още вода и печем до готовност. При поднасяне поръсваме с нарязан магданоз. |