Публикувана от Radka Petrova на 29 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти олио 1 глава ситно нарязан лук 1 с.л. универсална домашна подправка 1 литър вода за кюфтетата: 300 грама кайма черен пипер кимион малко ориз за соса: 2 яйца 1 ч.ч. кисело мляко 5 с.л. брашно 1 к.ч. вода |
Запържваме лука, поставяме универсалната подправка и след като се задуши наливаме 1 литър вода /може и повече вода, зависи от кюфтетата/. След като заври водата се слагат оваляни в брашно кюфтетата: каймата с подправките и ориза. След като са сварени кюфтетата ги изваждаме от бульона. Отделно разбиваме 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5 с.л. брашно и водата. Вземаме от горещия бульон и слагаме в разбитите яйца с постоянно бъркане. Получената смес поставяме на котлона да заври и да се сгъсти, после прибавяме и кюфтетата. Опитваме и слагаме сол и лимонена киселина по желание. |