www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 29 Октомври 2012

Кюфтета с бял сос

Необходими продукти
олио
1 глава ситно нарязан лук
1 с.л. универсална домашна подправка
1 литър вода

за кюфтетата:
300 грама кайма
черен пипер
кимион
малко ориз

за соса:

2 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
5 с.л. брашно
1 к.ч. вода

Запържваме лука, поставяме универсалната подправка и след като се задуши наливаме 1 литър вода /може и повече вода, зависи от кюфтетата/. След като заври водата се слагат оваляни в брашно кюфтетата: каймата с подправките и ориза. След като са сварени кюфтетата ги изваждаме от бульона.

Отделно разбиваме 2 яйца, 1 ч.ч. кисело мляко, 5 с.л. брашно и водата. Вземаме от горещия бульон и слагаме в разбитите яйца с постоянно бъркане. Получената смес поставяме на котлона да заври и да се сгъсти, после прибавяме и кюфтетата. Опитваме и слагаме сол и лимонена киселина по желание.