Публикувана от Илияна Димова на 29 Октомври 2012
![]() | Необходими продукти за буркан от 3 литра са необходими около 2-2,5 кг зеленчуци смесени зелени доматчета моркови цветно зеле 1 каф.чашка едра сол 3 каф.чашки захар 3 каф.чашки оцет няколко стръка целина 2-3 аспирина |
Почистваме и измиваме зеленчуците. Нарязваме морковите, зелето на розички, а зелените домати надупчваме с вилица. В буркана сипваме солта, захарата и наливаме оцета, редим зеленчуците, като може да слагаме на няколко места стръкове целина. Когато се напълни буркана наливаме вода до горе и затваряме с капачка. Няколко дни, около седмица разклащаме буркана. След това може да сложим аспирин. Туршията не се стерилизира. |