Публикувана от Анелия Терзиева на 27 Септември 2011
Необходими продукти 2 ч.ч. брашно 1 пакетче бакпулвер 1 ванилия 3/4 ч.ч. захар 2 яйца 1 ч.ч. прясно мляко 3 с.л. олио 2 с.л. натурално какао 1/2 опаковка течен шоколад пудра захар за поръсване | |
Пресейте заедно брашното, ванилията и бакпулвера, като след това добавите захарта. В друга купа разбийте яйцата, добавете постепенно олиото и накрая прясното мляко, в което предварително сте разтворили какаото. Добавете яйчената смес към сухата, като разбъркате леко, колкото да се смесят. Намажете с масло и поръсете с брашно, ако използвата стандартни формички , а ако използвате силиконови, няма нужда от това. Напълнете всеки отвор до 1/2 от височината с тесто. Отгоре поставете по една чаена лъжичка от шоколада. Допълнете с тесто до 3/4 от височината на отворите. Печете около 20-25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, до готовност, проверете с клечка за зъби. По желание поръсете отгоре обилно с пудра захар. |