Публикувана от Radka Petrova на 27 Октомври 2012
Необходими продукти 5 килограма измити и изчистени чушки върхари 1/2 к.г. моркови, нарязани на колелца връзка магданоз рязан чесън / количеството по желание / олио за пържене във фритюрник марината: 400 грама оцет 1 ч.ч. захар 1 к.ч. сол 1 с.л. натриев бензоат | |
Изчистените чушки пържим във фритюрник и когато изстинат се белят. Нареждаме ги в тава, поставяме нарязаните моркови, магданоза и чесъна. Объркваме ги добре и ги заливаме с маринатата. Престояват два часа и се насипват в буркани /не се стерилизират/ П.П. Аз маринатата я правя на вкус, за да не стане солена или кисела, защото в последно време нито солта е сол, нито оцета е качествен. A олио не се слага, защото при пържене остава по чушките. |