www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 27 Октомври 2012

Пържени червени чушки върхари с моркови

Необходими продукти
5 килограма измити и изчистени чушки върхари
1/2 к.г. моркови, нарязани на колелца
връзка магданоз
рязан чесън / количеството по желание /
олио за пържене във фритюрник

марината:
400 грама оцет
1 ч.ч. захар
1 к.ч. сол
1 с.л. натриев бензоат

Изчистените чушки пържим във фритюрник и когато изстинат се белят. Нареждаме ги в тава, поставяме нарязаните моркови, магданоза и чесъна. Объркваме ги добре и ги заливаме с маринатата. Престояват два часа и се насипват в буркани /не се стерилизират/

П.П. Аз маринатата я правя на вкус, за да не стане солена или кисела, защото в последно време нито солта е сол, нито оцета е качествен. A олио не се слага, защото при пържене остава по чушките.