Публикувана от Анелия Терзиева на 27 Септември 2011
![]() | Необходими продукти 1 ч.ч. краве масло ¾ ч.ч. бяла захар ¾ ч.ч. кафява захар 2 яйца 2 пакетчета ванилия 2 ¼ ч.ч. брашно 1 ч.л. сода бикарбонат ½ ч.л. сол 100 г натурален или млечен шоколад |
Размекнатото краве масло и захарта се разбиват с миксер до светла смес за 2 минути. Добавят се яйцата и ванилията. Постепенно се прибавят пресятите брашно, сода и сол, а накрая - шоколадът, начупен на малки парченца. Сместа се охлажда 30 минути в хладилник, за да се стегне. В тава с хартия за печене се сипва от сместа с чаена лъжица. При печенето бисквитите придобиват кръгла сплесната форма. Пекат се в средата на загрята до 190°С фурна за 7-10 минути. |