www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 27 Октомври 2012

Сладко от динени кори

Необходими продукти
корите на 3 големи дини
2 кг. захар
конячна или др. есенция

Динените кори се обелват от външната зелена част, отстранява се и вътрешната розова. Нарязват се с къдраво ножче за кашкавал на различни формички.

Корите се варят 2 пъти до кипване като се сменя водата. Прецеждат се с гевгир и се смесват със захарта. Вари се по-малко, колкото да се сгъсти мъничко сиропа. Преди да се насипе в бурканчета се слагат 2 кафеeни лъжички лимонтозу, есенция или няколко ванилии. Много е ефектно! Корите стават като прозрачни стъкълца, а самото сладко много върви, поднесено към чаша шампанско или мартини!