www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марина Голева на 19 Октомври 2012

Салата с червено цвекло и сос от заквасена сметана

Необходими продукти
за 4 порции:
300 гр. червено цвекло
200 гр. моркови
200 гр. заквасена сметана
150 гр. сварена царевица
4 бр. яйца
1 глава чесън
керевиз
сол и черен пипер
лимонов сок
зехтин

Тази есенна салата е чудесна комбинация на вкусове и цветове. Увийте цвеклото и чесъна в фолио, полейте със зехтин и сол. Печете един час на 180 градуса. През това време сварете морковите и яйцата и ги настържете поотделно. Овкусете ги със сол. Обелете цвеклото и почистете чесъна от люспите. Цвеклото нарежете на тънки шайби и овкусете с лимонов сок и сол.

За приготвяне на соса, смесете заквасената сметана със ситно нарязания керевиз и пресования чесън. Овкусете със сол и черен пипер. Подредете салатата с помощта на ринг или цилиндрична форма. Започнете подредбата с шайбите цвекло, после сварената царевицата, морковите и най-отгоре сложете яйцата. Украсете със стрък керевиз и добавете соса отстрани. Салатата е подходяща за всички сезони :)
Добър апетит !

Готвенето като страст и въображение… https://magecreations.blogspot.com