www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Илияна Димова на 07 Октомври 2012

Кашкавалени панделки

Необходими продукти
3 яйца
1 ч.ч. настърган кашкавал
1 бакпулвер
1/2 ч.чаша вода
3 суп.лъж. твърд маргарин
1 ч.лъж. сол
брашно

Затопляме леко водата. Добавяме маргарина, кашкавала, 2 яйца и 1 ч.лъж. сол. Разбъркваме добре. Сипваме брашно, смесено с бакпувлер и замесваме тесто. Покриваме с кърпа и държим на хладно около 10-15 минути. След това разточваме върху набрашнена повърхност кора с дебелина около 0,5 мм. Режем ленти и усукваме. Подреждаме в намазана с мазнина тавичка на разтояние. Намазваме с яйце и изпичаме в загрята на 180 градуса фурна с горещ въздух.